Zaznacz stronę

Walcówka aluminiowa

Walcówka

Nowoczesne Produkty Aluminiowe Skawina są jedynym w Polsce, a jednym z nielicznych w Europie, producentem walcówki przewodowej o czystości min. 99,7 %, czyli materiału wyjściowego do ciągnienia drutów wykorzystywanych w produkcji elektroenergetycznych przewodów napowietrznych i kabli z aluminium oraz stopów aluminium. W asortymencie znajduje się również walcówka nieprzewodowa, stosowana w hutnictwie jako odtleniacz.

Wyroby produkowane są w oparciu o normy m. in. europejskie EN, niemieckie DIN, amerykańskie ASTM, rosyjskie GOST lub też o specyfikacje dostarczane przez klienta.

Walcówka aluminiowa serii 1xxx

(EC Grade)

Walcówka przewodowa przeznaczona jest do produkcji przewodów energetycznych. Szeroki zakres średnic pozwala na spełnienie oczekiwań klientów i wykonywanie specjalistycznych produktów pod indywidualne zamówienia.

Średnica walcówki: [mm] 7,6; 9,5; 12; 15; 19; 22; 25; 30
Stany umocnienia: O, H11, H12, H13, H14

Pobierz katalog

Walcówka ze stopów aluminium

Walcówka ze stopów aluminium wykorzystywana jest w produkcji przewodów energoelektrycznych oraz na cele mechaniczne. Produkcja dużej gamy stopów oparta jest na doświadczeniu zdobywanym przez 66 lat produkcji walcówki, ścisłą współpracę z klientami oraz jednostkami naukowymi. Wśród produkowanych wyrobów znajdują się walcówki z serii: 3xxx, 4xxx, 5xxx, 6xxx, 8xxx, AlZr, Al59.

Sukcesywnie uruchamiamy również nowe stopy wysokowytrzymałe z serii: 2xxx, 5xxx i 7xxx.

Walcówka do odtleniania stali

W ofercie NPA Skawina znajduje się też walcówka do odtleniania stali, która stosowana jest podczas produkcji stali jako tzw. odtleniacz.

Pakowanie: NPA Skawina dostarcza walcówkę w kręgach jednoodcinkowych o niesplątanych zwojach związanych w czterech miejscach taśmą stalową. Na żądanie klienta dopuszcza się opakowania kręgów folią oraz dostarczenie kręgów na paletach drewnianych. Możliwe jest pakowanie kręgów walcówki w położeniu poziomym jak i pionowym.

Oferta NPA

Skawina

Jesteśmy jedyną w Polsce firmą produkującą walcówkę aluminiową i ze stopów aluminium oraz jednym z większych producentów przewodów napowietrznych i innych produktów aluminiowych.

Nasze produkty mają zastosowanie w branży energetycznej, automotive, spożywczej i AGD.

Walcówka aluminiowa

Walcówka aluminiowa, walcówka ze stopów aluminium i walcówka do odtleniania stali

Druty aluminiowe

Druty aluminiowe i ze stopów aluminium, druty odgromowe aluminiowe i ze stopu serii 6xxx, druty odgromowe w powłoce, druty do klipsów

Przewody napowietrzne

Przewody energetyczne, przewody wysokotemperaturowe, przewody niskostratne, żyły kablowe klasy II

Wyroby płaskie

Wyroby płaskie aluminiowe oraz ze stopów aluminium do szerokości 50 mm

Przewody giętkie

Żyły klasy V i VI do budowy aluminiowych kabli giętkich

Żyły kablowe klasy I

Żyły kablowe klasy I okrągłe oraz sektorowe z aluminium i ze stopów aluminium

Rury aluminiowe

Rury aluminiowe oraz ze stopów aluminium o średnicach od 4 mm do 30 mm

Boryszew S.A. Oddział Nowoczesne Produkty Aluminiowe Skawina
32-050 Skawina
ul. Piłsudskiego 23

tel. +48 12 2760 802
tel. +48 12 2760 808
fax. +48 12 2760 888
e-mail: info@npa.pl

NIP 837 000 06 34
REGON 750010992-00108
NR BDO 000006683

Wszelkie autorskie prawa majątkowe zastrzeżone na rzecz Boryszew S.A. Oddział Nowoczesne Produkty Aluminiowe Skawina z siedzibą w Skawinie.