Walcówka

Nowoczesne Produkty Aluminiowe Skawina są jedynym w Polsce
producentem walcówki, czyli materiału wyjściowego do ciągnienia drutów wykorzystywanych w produkcji elektroenergetycznych przewodów napowietrznych i kabli z aluminium oraz stopów aluminium. W asortymencie znajduje się również walcówka nieprzewodowa, stosowana w hutnictwie, jako odtleniacz.

Pobierz katalog

Szeroki zakres średnic pozwala na spełnienie oczekiwań klientów i wykonywanie specjalistycznych produktów pod indywidualne zamówienia.

Walcówka przewodowa EC

Walcówka przewodowa przeznaczona jest do produkcji przewodów energetycznych. Wyroby produkowane są w oparciu o różne normy m. in. europejskie EN, niemieckie DIN, amerykańskie ASTM, rosyjskie GOST lub też o specyfikacje dostarczane przez klienta.

Średnica walcówki:[mm] 7,6; 9,5; 12; 15; 19

Walcówka stopowa

Walcówka stopowa wykorzystywana jest w produkcji przewodów energoelektrycznych oraz na cele mechaniczne. Produkcja dużej gamy stopów oparta jest na doświadczeniu zdobywanym przez kilkadziesiąt lat produkcji walcówki, ścisłą współpracę z klientami oraz jednostkami naukowymi. Wśród produkowanych wyrobów znajdują się walcówki z serii:

• Seria 1xxx,
  • Seria 3xxx,
  • Seria 4xxx,
  • Seria 5xxx,
  • Seria 6xxx,
  • Seria 8xxx,
  • AlZr,
  • Al59

Walcówka nieprzewodowa

W ofercie firmy znajduje się też walcówka nieprzewodowa

a) ogólnego zastosowania - walcówka nieprzewodowa z aluminium ogólnego zastosowania wykorzystywana jest do produkcji np. gwoździ, nitów, elementów mechanicznych, itp.,

b) do odtleniania stali - walcówka nieprzewodowa z aluminium do odtleniania stali wykorzystywana jest podczas produkcji stali jako tzw. odtleniacz.

Mamy to, czego szukasz. Sprawdź nas.

Wypełnienie ankiety jest dobrowolne, a zebrane informacje pomogą nam sprofilować nasze działania i zamieszczane informacje pod kątem Państwa potrzeb.